Partieee, ca vine Mosul!

La margine de oras, intr-o casuta mica, pazita de o sanie trasa de reni, Mos Craciun sta la gura sobei neclintit si citeste dorinte, vise, povesti. Parcurge atent randurile zecilor de scrisori primite de la toti copilasii din lume.

In pauza de lectura, gandindu-se la cerintele celor mici, Mos Craciun impreuna cu Spiridusii si Craciunita, mesteresc jucarii. Le impacheteaza cu dragoste si rabdare, astfel incat toti copiii sa fie bucurosi si incantati de ceea ce le aduce Mos Craciun.

Batran, bun, darnic, cu barba naturala, plin de iubire si daruri, Mos Craciun asteapta sa bucure chipuri, sa dezghete zambete, sa lase amintiri.

Surprizele sunt pregatite, sfaturile le are cu el si multa voie buna. Cu barba lui alba ca neaua, Mos Craciun isi pregateste sania cu reni pentru a ajunge la tine acasa sau la serbarea de la gradinita.

Asadar, daca iti doresti ca Mos Craciun sa te imbratiseze cu magie, sa iti umple casa de ganduri curate si sa-ti incante copilul prin prezenta sa, ajutoarele lui Mos Craciun asteapta sa le scrii sau sa le suni, pentru a-l inchiria pe Mos Craciun.

Mosul nu promite ca va cobori pe hornul casei asa cum o facea candva, insa cu siguranta iti va aluneca in suflet.